Pacte local per l’educació de L’Hospitalet
L’Hospitalet, una ciutat compromesa amb l’educació de qualitat
El govern de L’Hospitalet, els grups polítics municipals, les entitats educatives, socials, veïnals i sindicals, i les AMPA i els centres educatius de L’Hospitalet, tots signataris del Pacte Local per l’Educació de L’Hospitalet, entenem l’educació pública com un servei essencial de la comunitat, destinat a fer que l’educació sigui accessible per a tothom, sense distinció de cap classe, en condicions d’igualtat d’oportunitats, amb la garantia de regularitat i continuïtat, i amb l’adaptació progressiva als canvis socials. Els poders públics són els responsables de la planificació educativa i, com a tals, han de vetllar de manera prioritària per la qualitat i l’oferta de l’escola pública. Actualment a L’Hospitalet el servei públic educatiu és a mans dels poders públics i de la iniciativa social, com a garantia dels drets fonamentals de la ciutadania i de la llibertat d’ensenyament. Aquest acord, que compromet famílies, centres educatius, professionals de l’educació, alumnat, teixit associatiu i institucions públiques, es marca com a objectiu arribar a consensos amb tota la comunitat educativa per garantir, mitjançant el diàleg i el compromís de totes les parts, el dret a l’educació de tota la ciutadania amb un model de ciutat educadora on la igualtat d’oportunitats i la convivència siguin prioritàries.
Volem establir acords per afrontar els grans reptes que té L’Hospitalet en l’àmbit de l’educació i aconseguir el compromís de totes les parts que hi estan implicades per resoldre’ls des de la base del consens i del treball cooperatiu. Volem que tots els agents se sentin implicats en l’educació com a eix vertebrador de la ciutat.
A 5 anys d'execució del pacte, es mostra de cadascun dels acords establerts, les accions realitzades i/o planificades així com les pendents i el grau d'execució.
Los recursos económicos, las infraestructuras y el mapa escolar
Los profesionales de la Educación
La lucha contra el absentismo
La Formación Profesional
La educación al largo de la vida
Las transiciones y las nuevas oportunidades
La escolarización equilibrada
La escuela inclusiva
La educación infantil (0-6)
La educación como garantía de la cohesión social y la igualdad de oportunidades
El éxito educativo, la equidad y la excelencia
Las nuevas tecnologías
El modelo lingüístico
Los aprendizajes artísticos y la singularización de los centros educativos
La transmisión de los valores desde diferentes marcos educativos
El acceso equitativo a los servicios educativos
La participación y el compromiso social de los alumnos
El uso de los equipamientos educativos para la ciudadanía
El papel de los municipios en la educación
La educación en el ocio
La participación y la implicación de las famílias
Las redes educativas y el plan educativo de entorno
Compartir