Ajuda
Un procés participatiu és una seqüència d'activitats participatives (p.e. primer omplir una enquesta, després realitzar propostes, debatre-les en trobades presencials o virtuals, i finalment prioritzar-les) amb l'objectiu de definir y prendre una decisió sobre un tema específic.
Exemples de processos participatius són: un procés d'elecció de les membres d'un comitè (on primer es presenten unes candidatures, després es debat i finalment s'escull una candidatura), pressupostos participatius (on es realitzen propostes, es valoren econòmicament i es voten amb el pressupost disponible), un procés de planificació estratègica, la redacció col·laborativa d'un reglament o norma, el disseny d'un espai urbà o la producció d'un pla de polítiques públiques.
Definició dels Usos del Futur Parc Públic i de les Masies Cal Trabal, Ca l'Esquerré i Cal Masover Nou
#futurparcpublic Procés per elaborar una estratègia innovadora, consistent i legitimada, que ajudi a crear una cultura de Ciutat i una aportació col•lectiva a l’hora de dissenyar un dels majors parcs urbans de Catalunya
Quant a aquest procés
El Pla Director Urbanístic (PDU) Granvia-Llobregat és un projecte de Ciutat que preveu una profunda transformació d’unes 105 hectàrees situades a la vora del riu Llobregat, que corresponen a un 8% del territori de l’Hospitalet de Llobregat. D’aquestes 105 hectàrees, un 65% són de sòl públic i d’aquest, la majoria (un 53%) serà zona verda.
Aquest futur parc assegurarà la preservació del territori, afavorir el gaudi dels ciutadans, la protecció del patrimoni històric agrícola, el manteniment del paisatge actual i la potenciació de la connectivitat ecològica. El procés participatiu té un abast de Ciutat i pretén recollir propostes i prioritats ciutadanes per tal de definir els usos del futur parc públic així com de les Masies Cal Trabal, Ca l’Esquerrer i Cal Masover Nou.
Compartir