Ajuda
Un procés participatiu és una seqüència d'activitats participatives (p.e. primer omplir una enquesta, després realitzar propostes, debatre-les en trobades presencials o virtuals, i finalment prioritzar-les) amb l'objectiu de definir y prendre una decisió sobre un tema específic.
Exemples de processos participatius són: un procés d'elecció de les membres d'un comitè (on primer es presenten unes candidatures, després es debat i finalment s'escull una candidatura), pressupostos participatius (on es realitzen propostes, es valoren econòmicament i es voten amb el pressupost disponible), un procés de planificació estratègica, la redacció col·laborativa d'un reglament o norma, el disseny d'un espai urbà o la producció d'un pla de polítiques públiques.
Agenda Urbana de L'H
#agendaurbanalh Procés participatiu de reflexió estratègica sobre el futur de la ciutat i d’identificació de propostes per fer front als reptes actuals
Quant a aquest procés
Què és l'Agenda Urbana de L'H?
L’Agenda Urbana de L’H és un document estratègic, sense caràcter normatiu i, per tant, d’adhesió voluntària, que, de conformitat amb els criteris establerts per l’Agenda 2030, la nova Agenda Urbana de les Nacions Unides i l’Agenda Urbana Europea, Espanyola i Catalana, persegueix l’assoliment de la sostenibilitat en la nostra política local de desenvolupament urbà. Constitueix, a més, un mètode de treball i un procés per a tots els actors, públics i privats, que intervenen a L’Hospitalet de Llobregat i que busquen un desenvolupament equitatiu, just i sostenible, des dels seus diferents camps d’actuació.
En aquest context, el procés participatiu associat a l’Agenda Urbana de L’H es concep com l’espai aglutinador perquè el teixit social, econòmic, institucional i cultural de la ciutat pugui reflexionar d’una manera compartida sobre el desenvolupament sostenible de futur del municipi. D’altra banda, aquest representa una oportunitat per identificar idees i propostes per fer front als problemes i reptes definits en el diagnòstic.
Compartir