Ajuda
Un òrgan de participació és un grup format per membres d'una organització que es reuneixen periòdicament per prendre decisions sobre un àmbit o àrea específica de la mateixa.
Els òrgans de participació realitzen trobades, algunes són privades i altres són obertes. Si són obertes s’hi pot participar (per exemple: assistint si l'aforament ho permet, afegint punts a l'ordre del dia, o comentant les propostes i decisions preses per aquest òrgan).
Exemples: Un òrgan de participació general (que es reuneix un cop l'any per definir les línies principals d'acció de l'organització així com als seus òrgans executius per votació), una consell assessor d'igualtat (que es reuneix cada dos mesos per fer propostes de com millorar les relacions de gènere en l'organització), una comissió d'avaluació (que es reuneix cada mes per fer el seguiment d'un procés) o un òrgan de garanties (que recull les incidències, abusos o propostes de millora dels procediments de presa de decisions) són tot exemples d'òrgans de participació.
Taula Sectorial de Joventut
Òrgan col·legiat
Quant a aquesta assemblea
Les Taules Sectorials són els òrgans col·legiats, de caràcter permanent, creats en el si del Consell Social de la Ciutat per tal de dotar d’operativitat i agilitzarà les línies de treball fixades pel Consell Social, en relació amb les funcions que li han estat assignades.
Es troben regulades a l'Article 52 del Reglament orgànic de Participació ciutadana vigent (BOPB 25.02.2013).
Les seves funcions es troben recollides a l’Article 52 del Reglament orgànic de Participació ciutadana:
https://bop.diba.cat/scripts/ftpisa.aspx?fnew?bop2013&02/022013003597.pdf&1
La Taula Sectorial de la Joventut pot esdevenir un instrument visible, democràtic i plural de participació i d'acció juvenil, per promoure el creixement d'un associacionisme fort i articulat, sent un espai que reculli el major nombre de sensibilitats possibles i treballi per tots els interessos del jovent hospitalenc, en matèries transversals com l’oci, el lleure, l’ocupació, l’entorn urbà i les polítiques d’habitatge, l’educació, la igualtat de gènere, l’accés a la cultura, el desenvolupament sostenible o la seguretat i la convivència.
Compartir