Vés al contingut principal

Configuració de les galetes

Fem servir galetes per assegurar les funcionalitats bàsiques del lloc web i per a millorar la teva experiència en línia. Pots configurar i acceptar l'ús de galetes, i modificar les teves opcions de consentiment en qualsevol moment.

Essencials

Preferències

Analítiques i estadístiques

Màrqueting

70. Donar més veu al Consell Educatiu de l’Hospitalet en el disseny de les polítiques educatives de la ciutat i major capacitat de decisió en els pressupostos municipals.

Accions planificades i/o realitzades:

S’ha finalitzat el procediment aquest curs 2020-2021 de renovació del reglament del Consell Educatiu de l’Hospitalet. En aquest s’estableixen les funcions d’aquest òrgan participatiu de la comunitat educativa en l’àmbit no universitari:

1.   Conèixer i ser consultats sobre els convenis i acords de col·laboració amb els organismes educatius, que afecten l’educació dins l’àmbit del municipi.

2.   Rebre informació sobre les actuacions municipals ofertes a les escoles, que afecten els serveis educatius complementaris o extraescolars amb incidència en el funcionament dels centres docents per tal d’afavorir-ne la qualitat pedagògica, la integració amb l’entorn i la millora de l’èxit educatiu i valorar-la.

3.   Conèixer i ser consultat sobre la proposta específica de les places escolars que s’han de crear, transformar o suprimir, així com les propostes d’ubicació i les zones i sectors d’influència dels centres docents públics i privats concertats, i la distribució equitativa de les demandes d’escolarització.

4.   Conèixer i analitzar el desenvolupament d’accions compensatòries generades pels diferents contextos de l’alumnat: econòmic, social, cultural i personal.

5.   Conèixer les normes d’ús dels equipaments escolars en horari no lectiu, per tal d’aconseguir-ne un rendiment màxim i per facilitar l’obertura de les escoles al barri com a element de convivència i cohesió social.

6.   Ser informat i assessorar, si escau, sobre els programes i actuacions municipals que afecten les competències obligatòries de l'Ajuntament en el camp de l’ensenyament no universitari.

7.   Ser consultat sobre les activitats que tendeixin a millorar la qualitat educativa, especialment pel que fa a l’adaptació de la programació al medi i amb l’objectiu d’afavorir el rendiment educatiu.

8.   Participar en l’elaboració del Projecte educatiu de ciutat o el Projecte que correspongui a l’àmbit educatiu de la ciutat.

9.   Participar en les accions que es desenvolupin sota els principis de ciutat educadora.

10. Sol·licitar informació a l'administració educativa i a l'administració municipal sobre qualsevol matèria que els afecti.

11. Elaborar informes i dictàmens, a proposta de les comissions de treball, a les administracions i als consells escolars d’àmbit superior sobre qüestions relacionades de la seva competència i, especialment, sobre aspectes rellevants del sistema educatiu.

12. Fer el seguiment, si és el cas, d’aquelles actuacions o programes educatius establerts mitjançant els acords i convenis oportuns entre el Departament d'Educació de la Generalitat i l'Ajuntament de l'Hospitalet.

A més, en el consell educatiu s’aproven cada inici de curs els grups de treball a realitzar amb un encàrrec concret, d’una política pública determinada (Per exemple, el curs 2018-2019 es van fer els grups de treball per elaborar el mapa de l’educació especial, es va realitzar un grup sobre la Formació Professional i un altre de seguiment de les accions del Pacte local per l’educació).

Segons el reglament actual a més dels grups de treball específics de cada curs, s’estableix un grup de treball permanent en el temps per treballar la política pública de la formació professional.

Accions pendents:

Donar al Consell Educatiu de l’Hospitalet major capacitat de decisió en els pressupostos municipals.

Responsable: Ajuntament

Confirmar

Si us plau, inicia la sessió

La contrasenya és massa curta.

Compartir