Vés al contingut principal

Configuració de les galetes

Fem servir galetes per assegurar les funcionalitats bàsiques del lloc web i per a millorar la teva experiència en línia. Pots configurar i acceptar l'ús de galetes, i modificar les teves opcions de consentiment en qualsevol moment.

Essencials

Preferències

Analítiques i estadístiques

Màrqueting

Estructura i encàrrecs a les Taules

El Consell municipal de Serveis Socials de L’Hospitalet s’estructura pel seu funcionament en:

  • El Plenari

  • La Comissió Permanent

  • Les Taules Sectorials

A.  El Plenari del Consell municipal de Serveis Socials

Composició:

El Plenari és el màxim òrgan col·legiat de deliberació del Consell municipal de Serveis Socials en el qual estan representats tots els agents socials implicats en l’àmbit dels serveis socials. La composició del plenari és la següent:

El/la President/a del Consell

El/la Vicepresident/a del Consell

Els Vocals:

  • Una persona representant de cadascun dels grups polítics municipals constituïts en el sí de la corporació municipal.

  • Els/les Tinents/es d’Alcaldia, Regidors/es de Govern que ostentin la delegació en matèria d’immigració i nova ciutadania, salut, transport, educació, cultura, esports, joventut, habitatge, accessibilitat i ocupació, seguretat, així com els/les Regidors/es Presidents/es de Districte.

  • El/la Cap de Serveis i els/les Caps de Secció, i/o el personal tècnic municipal en matèria de Serveis Socials en qui es delegui.

  • Una persona tècnica municipal en matèria de: gent gran, persones amb discapacitat, dones, infància i adolescència, persones amb problemàtica social derivada de malaltia mental, i inclusió social.

  • Dues persones tècniques municipals representants de cadascun dels col·lectius professionals de: Treball Social, Educació Social i Psicologia.

  • Una persona tècnica municipal en representació de cadascun dels Serveis de prestació garantida de competència municipal que composin la Cartera de Serveis Socials.

  • Una persona d’especial rellevància per a la ciutat per cadascun dels àmbits següents: gent gran, persones amb discapacitat, dones, infància i adolescència, persones amb malaltia mental, i inclusió social.

  • Tres persones en representació de les persones usuàries dels serveis socials bàsics de competència municipal.

  • Una persona que ostenti el càrrec de Direcció / Gerència, o persona en qui es delegui, en representació de cada tipologia de Serveis a la Ciutat dins de l’àmbit de les Persones amb Discapacitat.

  • Una persona en representació de cadascuna de les Associacions de la Ciutat dins de l’àmbit de les Persones amb Discapacitat.

  • Una persona que ostenti el càrrec de Direcció / Gerència, o persona en qui es delegui, en representació de cada tipologia de Serveis a la Ciutat dins de l’àmbit de la Gent Gran.

  • Una persona en representació de cadascuna de les Associacions de la Ciutat dins de l’àmbit de la Gent Gran.

  • Una persona que ostenti el càrrec de Direcció / Gerència, o persona en qui es delegui, en representació de cada tipologia de Serveis a la Ciutat dins de l’àmbit de les Dones.

  • Una persona en representació de cadascuna de les Associacions de la Ciutat dins de l’àmbit de les Dones.

  • Dues persones que ostentin el càrrec de Direcció / Gerència, o persona en qui es delegui, en representació de cada tipologia de Serveis a la Ciutat dins de l’àmbit de Infància i Adolescència.

  • Una persona que ostenti el càrrec de Direcció / Gerència, o persona en qui es delegui, en representació de cada tipologia de Serveis a la Ciutat dins de la Inclusió Social.

  • Una persona que ostenti el càrrec de Direcció / Gerència, o persona en qui es delegui, en representació de cada tipologia de Serveis a la Ciutat dins de l’àmbit de Persones amb Malaltia Mental.

  • Una persona en representació de cadascuna de les Associacions de la Ciutat dins de l’àmbit de Persones amb Malaltia Mental.

  • Una persona en representació de la Taula del Tercer Sector Social i del mon empresarial, que tinguin per objecte la prestació de Serveis Socials a l’Hospitalet de Llobregat.

  • Una persona representant de cada sindicat present a L’Hospitalet de Llobregat, que sigui representativa i/o mantingui una vinculació amb els Serveis Socials.

  • Una persona representant de la Federació d’Associacions de Veïns i de Veïnes de L’Hospitalet. Així mateix, la Secretaria del Consell tindrà la condició de membre del Plenari, qui actuarà amb veu i sense vot.

Sessions:

El Plenari es reunirà en sessió ordinària un cop a l’any, i en sessió extraordinària sempre que la Presidència ho consideri adient o quan ho sol·liciti la tercera part dels membres que integren el Plenari. La convocatòria es farà amb una antelació mínima de 15 dies hàbils a la data de la seva celebració, excepte les sessions extraordinàries que seran notificades amb una antelació mínima de 4 dies hàbils. 

 A cada sessió s’adjunten els documents següents:

  1. Convocatòria

  2. Extracte dels Acords

B.  La Comissió Permanent

Composició:

La Comissió Permanent és l’òrgan col·legiat designat pel Plenari, que té com objectiu garantir el funcionament àgil i dinàmic del Consell entre la celebració de les sessions del Plenari, per tal de que totes les persones membres puguin estar informades de les tasques realitzades per totes les Taules Sectorials. Està constituïda per:

  • El/la president/a del Consell

  • El/la vicepresident/a del Consell

  • El/la secretari/a del Consell

  • Tres persones en representació de totes les Associacions que participen al Plenari per cadascun dels àmbits que composin el Serveis Socials municipals.

  • Una persona que ostenti el càrrec de Direcció / Gerència, o persona en qui es delegui, en representació de tots els Serveis de competència municipal a la Ciutat per cadascun dels àmbits representats en aquest Consell.

  • El/la Cap de Serveis, els/les Caps de Secció i/o el personal tècnic municipal en matèria de Serveis Socials en qui es delegui, seran designats/es pel/la Tinent/a d’Alcaldia o pel/la Regidor/a de Govern en matèria de serveis socials.

  • Personal tècnic municipal representant de cadascun dels àmbits que composin els Serveis Socials municipals encarregat/da de la direcció de les Taules Sectorials.

  • Personal tècnic municipal representant en matèria d’immigració i nova ciutadania, salut, transport, educació, cultura, esports, joventut, habitatge, accessibilitat i ocupació, seguretat i representants de cada districte, en funció de la matèria a treballar i segons calendari de treball aprovat. 

 

Règim jurídic i de funcionament:

La designació nominal dels membres del plenari que integraran la Comissió Permanent correspondrà al Plenari del Consell en la seva sessió de constitució. 

Sessions:

La Comissió Permanent es reunirà en sessió ordinària tres cop a l’any, i en sessió extraordinària sempre que la Presidència ho consideri adient o quan ho sol·liciti la tercera part de les persones que integren la Comissió Permanent.

La primera sessió de la Comissió Permanent haurà de tenir lloc en el trimestre següent a la designació de les persones integrants nomenades pel Plenari del consell.

A cada sessió s’adjunten els documents següents:

  1. Convocatòria

  2. Extracte dels Acords

C. Les Taules Sectorials

Les Taules sectorials del Consell són els òrgans col·legiats, de caràcter temporal o permanent, que donen operativitat i agilitzaran les línies de treball fixades pel Consell Municipal de Serveis Socials, d’acord amb les funcions que li han estat assignades.

Composició:

La composició de les Taules Sectorials serà determinat pel plenari en el moment de la seva creació. El qual haurà de determinar la persona que ostenti la presidència i la secretària de la Taula Sectorial.

Règim jurídic i de funcionament:

El seu règim de funcionament serà determinat pel plenari en el moment de la seva creació.

Les Taules Sectorials actuals són: la Taula Sectorial de la Dona, la Taula Sectorial de Gent Gran, la Taula Sectorial d'Inclusió Social, la Taula Sectorial d'Infància i Adolescència, la Taula Sectorial de Persones amb Discapacitat i la Taula Sectorial de Salut Mental i Addiccions. Per saber més mirar la pàgina de "Taules Sectorials".

Són funcions de les Taules Sectorials:

  1. Deliberar sobre l’orientació general del servei social del seu sector. 

  2. Formular propostes i recomanacions a la comissió permanent. 

  3. Emetre informes sobre el mapa de serveis socials i les prestacions socials del municipi en matèria del seu sector. 

  4. Donar compliment a les funcions del Consell recollides a l’article 3 del present reglament, adequant-les a l’àmbit propi de cada Taula Sectorial i al programa aprovat. 

  5.  I en general totes aquelles facultats que expressament li delegui el Plenari. 

Existeixen les següents Taules Sectorials:

Taula Sectorial de la Dona

L'encàrrec de la Presidència del Plenari en aquesta legislatura té com objectiu analitzar la realitat associativa dels grups de dones de la ciutat, així com la participació de les dones en el teixit d´entitats

Taula Sectorial de Gent Gran

L'encàrrec de la Presidència del Plenari en aquesta legislatura té com objectiu fer seguiment, reflexionar i fer propostes envers el Pla d’Acció de Ciutats Amigables amb les Persones Grans que s’està implementant aquest mandat a L’Hospitalet

Taula Sectorial d'Inclusió Social

L'encàrrec de la Presidència del Plenari en aquesta legislatura, té l'objectiu analitzar el sensellarisme a la ciutat i treballar per constituir el grup motor per l’elaboració del Pla d’actuació amb el sensellarisme amb propostes que puguin ser aplicades al municipi.

Taula Sectorial d'Infància i Adolescència

L'encàrrec de la Presidència del Plenari en aquesta legislatura, té l'objectiu reflexionar i fer propostes envers la infància en risc a la ciutat.

Taula Sectorial de Persones amb Discapacitat

L'encàrrec de la Presidència del Plenari en aquesta legislatura té com objectiu analitzar i promoure la participació inclusiva de les persones amb discapacitat de la ciutat, així com de les entitats del sector

Taula Sectorial de Salut Mental i Addiccions

L'encàrrec de la Presidència del Plenari en aquesta legislatura té com objectiu treballar propostes de prevenció i cura del benestar emocional, principalment, a nivell comunitari

Confirmar

Si us plau, inicia la sessió

La contrasenya és massa curta.

Compartir